Sziasztok! Ma ismét egy receptet hoztam nektek. Én eddig meg voltam róla győződve, hogy a fatörzstorta egy bonyolult sütemény. Hát, egyáltalán nem az. Részben ezért is hoztam el nektek a receptjét.
Hozzávalók:
- piskótalap
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 2 púpozott ek kakaó
- 1 db narancs
Elkészítés:
A kihűlt piskótát nedves konyharuhába feltekerjük. A 3 tojást a 15 dkg cukorral, a 2 kanál kakaóval és a narancs héjával simára keverjük, gőz fölött sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzákeverjük a porcukorral habosra kikevert vajat.
Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótatekercset, a külsejét is bevonjuk a krémmel, és villával megcifrázzuk. Hosszúkás tálra tesszük, tetszés szerint díszítjük.
4-6 órára hűtőbe rakjuk, tálaláskor ferdén szeleteljük.
Az eredeti receptet itt találjátok: https://www.mindmegette.hu/fatorzs-torta.recept/?fbclid=IwAR3zBxbsmc9BJVd05yompYpHwUAfQCcU40v--akUfFeG3fZ2NPGZanxlXQE
Mégegy recept, amiben a piskóta receptje is megtalálható, ha inkább magatok készítenétek el, bolti piskótalap helyett: https://www.nosalty.hu/recept/fatorzs-torta-ahogy-kirzsuzs-kesziti?fbclid=IwAR1Qg2q1FZ3TECerGykxMmV98fWyUGPjJR6k4K9e1dsX6WIL1jRZmt17dCY
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése