Sziasztok! A mai napra egy receptet hoztam nektek, amely nemcsak karácsonyra, hanem egyéb alkalmakra is tökéletes.
Fahéjas-diós csillagok
Hozzávalók 4-6 főre, kb. 45 darab közepes méretű csillaghoz:
- 50 dkg darált dió, vagy mandula
- 25 dkg porcukor
- 3 db tojásfehérje
- kb. 5 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- kb. 3 tk fahéj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként
hozzáadjuk, közben pedig robotgéppel folyamatosan keverjük. A kemény,
cukros habból egy tálba félreteszünk 7-8 evőkanállal, a végén ezzel
fogjuk megkenni a csillagokat. A darált diót vagy mandulát, a vaníliás
cukrot, a fahéjat és a lisztet hozzáadjuk a habhoz és jól elkeverjük.
Egy jól gyúrható masszát kell kapjunk. A tésztát porcukorral beszórt
nyújtódeszkán kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és csillagokat
szúrunk belőle. A kiszúrt csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük. A sütőt előmelegítjük 120 fokra, majd kb. 15 percig sütjük a
sütiket. A sütőből kivéve mindegyik tetejét megkenjük a félretett
tojáshabbal és tegyük vissza további 5 percre a sütőbe. Pici fahéjjal és
/ vagy cukorgyöngyökkel megszórva kínáljuk.
Az eredeti recept linkje: https://www.sylviagasztroangyal.hu/karacsonyi-fahejas-dios-csillagok/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése